Salı, Ekim 14, 2008

Poker ve diğer oyunlar

İsmi lazım değil bir kısım arkadaşın gazı ile çok değil, iki defa poker oynadım. Nerden bilirdim bağımlılık yaptığını? Şu anda ellerim titriyor, gözlerimi kısıp blöf yapmak istiyorum :-)
Eskiler derler ya kumar ocak söndürür, ev sattırır diye... Büyüklerin bir bildiği var elbet. Yok pokerdi yok vampirdi bu oyunlarda karşındaki insanların farklı yönlerini keşfediyorsun.
Pokerde kim ne kadar risk alır, blöf yaparken eli-dudağı titrer mi, saçı ile mi oynar hepsini gözlemlemek mümkün. Risk almayan, blöf yapmayan kişiler arttırdığında elinde bişi yoksa ayrıl oyundan, risk alan insansa arttıran düşün... Tabii uykusu gelip elindekileri bitirmeye çalıştıkça kazananlar, oyunda karda iken asla zamanında ayrılamayanlar... Kritikler, konuşmalar, ah ahlar vah vahlar.. Herşey riske atılanların öneminde asılda.
Kimsenin evi yuvası yıkılmasın kumar yüzünden. Usturuplu davranın :-))
Oynadığım arkadaş grubunun çıkardığı gürültü yüzünden pokere uygun olmadığı anlaşılmıştır :-)) Poker aslında çok sessiz oynanıyormuş, biz de yanındakinin sesini duymuyorsun.
Gelelim grupla oynanabilecek diğer oyunlara: 1-vampir (frp ) 2- paint ball
Vampir gerçekten güzel bir oyun. Karşındaki insanın rol yapıp yapmadığını keşfetmeye çalışmak, grubun galeyanına gelip gelmemek, kendini savunmak.. Tiyatro.
İnsan farklı farklı oyunlar oynadıkça keşfedilmeyen taraflarını öğreniyor.

Aslında buna benzer oyunların çoğunu liderlik eğitimlerinde alıyor insanlar. Oyun olmasa da kişinin grup içindeki davranışını ve karar verme mekanizmasına etkisini irdeleyen vaka çalışmaları yapmıştım.
Yani açıkcası bence çocukluğunda çok oyun oynayamayanları eğitme yolu bu eğitimler :-))

1 yorum:

kıyak dedi ki...

demek eller titremeye başladı:))
bence de artık poker oynamayalım.
bizim grubun karakterine aykırı.
vampir güzel oyun...